Блог

Торта Шварцвалд

Вишневото чудо Шварцвалд (на англ. Black Forest, на немски Schwarzwӓlder Kirschtorte) е торта с разбита сметана и вишни. Тя става популярна в Германия през 30-те години на миналия век, а днес се радва на световна известност. Името й със сигурност има връзка с немската планинска верига Шварцвалд. Рецептата се появява през 1915 г., когато сладкарят-експериментатор Йозеф Келер решава да добави вишни към традиционната украса за торти, а в крема да сипе малко вишнева настойка.

Тортата много се харесва на гостите на неговото кафене Cafe Аgner, в покрайнините на Бон, северно от Шварцвалд. Днес пандишпановите блатове на тортата се напояват с киршвасер - немска алкохолна напитка от вишни, от същия плод.

Нашата интерпретация на Шварцвалд е с наситени шоколадови блатове, Маскарпоне крем - лек и ефирен, а вътре добавяме пресни малини, ягоди или череши. Определено я препоръчваме като универсален вариант, защото има шоколад и плодове и същевременно е невероятно вкусна и лека!  Проведохме анкета сред клиентите на Cherry by Mary и установихме, че 76% от всичи тях харесват торта Шварцвалд, което я прави една от най-поръчваните и предпочитани торти!

Благодарим Ви!


Източник: gotvach.bg