Блог

Подкрепа за малкия бизнес

ФлориАртс Бутик
Вили и Цвети са две сестри, които сравняват творенето с дишането. Споделят, че за тях, да създават красоти с ръцете си е жизнено важно!
Отворили са своето АРТ магазинче преди малко повече от година и предлагат голямо разнообразие от ръчно изработени, невероятни неща като: подаръци, картички, албуми, шити играчки, рисувани тениски, торбички, картини с маслени бои, изделия от керамика, бижута, цветя и аранжировки.
Не са спирали да работят и за ден, но са взели всички предпазни мерки, за да не спират да създават. Вече шият и маски. Можете да ги посетите, за да си купите маска за многократна употреба, а междувременно да разгледате и всички други творби и да помогнете на един малък творчески бизнес във Варна! Разгледайте техните странички тук:
https://www.facebook.com/FloriArtsBoutique
https://krokodil.bg/shop/floriarts-boutique
Варна, бул. Генерал Колев №76
тел.: 0897 933979, 0897 928663


Bellezza
Екатерина разказва за нейния италиански магазин за дамски дрехи и аксесоари – Bellezza – Moda del momento. От лятото на 2017г. дрехите, които се предлагат там са различни от масово предлаганите и са на много добри цени!
Можете да го посетите на ул. “Любен Каравелов” 15 или в страницата им във facebook: https://www.facebook.com/bellezzabgmoda/

Eljoybikes
Диана разказва за създаването на иновации и екологическите ползи от тях. Малък екип, стартирал създаването на електрически велосипети преди 6 години – в гараж. Днес могат да се похвалят с индустриален цех във Варна. Млади хора, които са избрали да останат при морето, защото вярват в светлото бъдеще на България. По същия начин разглеждат и сегашната ситуация. Споделят, че все повече страни преминават към алтернативен транспорт – а именно велосипедите. Вярват, че след пътните преустройства във Варна и новите велоалеи, имаме възможност за лесно, бързо и безопасно придвижване посредством велосипед. А какво по-добро и комфортно от електрически такъв?
Да се радваме на малките сладости в живота! Това призовават от Eljoybikes! Сравняват нашите еклери с вятъра в косите, докато си на колело! Заедно можем да намалим трафика, замърсяването на въздуха и да избегнем градския транспорт.
Разберете повече за тях тук:

https://www.eljoybikes.com/
https://www.facebook.com/eljoybikes/

Мебели ФЕДЪР
Нели ни писа, за да ни разкаже за малкия семеен бизнес. От 27 години те произвеждат корпусни мебели по индивидуален проект и дизайн – кухни, спалним детски, антрета и всичко необходимо за дома и офиса. Разполагат с неголяма производствена база, но с всички необходими машини за изработкана на КАЧЕСТВЕНИ мебели.
Нели е дизайнер и работи в мострената зала на Мебели Федър, като предлага проект-визуализация в няколко варианта, според идеите и изискванията на клиента.
Можете да разгледате тяхното портфолио тук и да подкрепите още един малък семеен бизнес във Варна.

http://www.mebelifedar.com/
https://www.facebook.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%A4%D0%95%D0%94%D0%AA%D0%A0-mebeli-FEDAR-Furniture-FEDAR-muebles-FEDAR-170502246013/

Ellie’s Sweets
Ели ни писа, за да ни разкаже за своето хоби, което бавно, но с удоволствие иска да превърне в професия. Тя изработва сладки и бисквитки с фондан за различни поводи, кутии със сладки, торти и кексчета с фондан. Споделя, че парите, които печели, инвестира в нови материали, за да се развива. Сегашната ситуация се отразява негативно на хобито и, защото хората в момента не празнуват, както преди. От 4-5 години се занимава активно с нещото, което я прави щастлива, а ние подкрепяме творците във Варна, заради желанието им да се развиват! Според нас, това е правилния път!
https://www.facebook.com/ByEllie18/

Toni Perec
Любимата ни Тони Перец познаваме като едно невероятно усмихнато и мило момиче от Cherry, а сега имаме възможността да се запознаем и с работата и. Тя е фотограф от близо 10 години във Варна и снима събития като сватби, кръщенета, рождени дни и красиви фотосесии. Споделя, че вече два месеца не успява да изпълнява ангажиментите си, заради създалата се ситуация и това много и липсва.
Вярваме, че много скоро отново ще можем да празнуваме и да се забавляваме заедно, а това е много важно за хора, които са избрали толкова щастлива работа!
Споделяме нейната страничка и сайта и тук, а много скоро ще направим и блогпост на един много сладък рожден ден, който Тони снима при нас!
http://toniperec.com/
https://www.facebook.com/ToniPerecPhotography/

Салон за красота „Анджети“
Получихме може би най-емоционалния мейл. С насълзени очи пишем за един салон за красота, създаден през 2008г. Госпожа Емоция (както се представи сама дамата) говори за Анджети като за първото си дете, което е създала с много труд, желание, усилия и сега страда по него. Сегашната ситуация е трудна за всички – за някои повече, за други по-малко. Ние сме с Вас и ще Ви подкрепим! Госпожа Емоция споделя, че най-трудното в сегашната ситуация е това, че приоритетите на хората се променят. Ние, като един изцяло женски екип, знаем, че за нас е изключително важно да сме красиви! Вярваме във вашата супер сила – да правите хората красиви!
Можете да разгледате страничката на Салон за красота „АНДЖЕТИ“ тук и да разгледате предлаганите от тях услуги.
https://www.facebook.com/salon.andjeti/

Deco Moss BG
От година насам Deco Moss BG се занимават с изработка на зелени стени, картини, лога, пана и декорации от естествен скандинавски мъх, както и на внос и дистрибуция на стабилизиран мъх.
С нетърпение са очаквали март и април, за да се представят на изложения в хотели, ресторанти, СПА и фитнес центрове, но извънредното положение не позволило това да се случи.
Разгледайте техните творби тук и ги подкрепете!
https://www.facebook.com/decomossbg
https://www.instagram.com/decomossbg/
https://www.decomossbg.com/

Libro Academy
Езиков и образователен център с млад, вдъхновен и много мотивиран екип.
От вече 4 години развиват чуждоезиково обучение и реализират семинари за мотивация, личностно развитие и кариерно развитие на младежи. Включват се в редица социални инициативи и се стремят да дават пример на всички. Споделят, че за тях учителската професия не е просто работа, а кауза, защото вярват в потенциала на младите у нас, но той има нужда от тласък, насока и малко повече разбиране. Новите професии изискват и нов вид образование, затова без да отричат всичко, което се учи в училище, просто помагат на всеки да намери себе си и да се вдъхнови да учи с желание в приятелска атмосфера. Призовават всички да не приемат извънредното положение като ваканция, а да оползотворят времето у дома, наваксвайки със занимания, за които досега не са имали време.
Офисът им е затворен вече два месеца, но остават на разположение онлайн и са готови да дадът всичко от себе си за нашата кауза!
Разгледайте профилите им и ги подкрепете!

https://www.facebook.com/libroacademy/  
https://www.facebook.com/groups/2525914047481490/  
https://www.instagram.com/libroacademy/ 
 

Мусагена
Наталия Манчева (управител на малка издателска и продуцентска къща) ни пише за да ни сподели за МУСАГЕНА.
Малък семеен бизнес, създаден от хора с големи мечти и идеи. Основното, което използват в работата си е любовта към книгите, към авторите, с които работят и силно вярват, че българските млади творци имат какво да покажат!
От две години Мусагена има за цел да открива български автори в различни сфери на изкуството и да представя техните произведения. Имат дългогодишен опит в продуцирането на творчески проекти за театър, музика, кино, литература, анимация и телевизия. След като повечето книжарници затвориха врати, те предлагат книгите си в онлайн пространството. Въпреки недобрата позиция на сегашното извънредно положение, те не спират да дават всичко от себе си, за да увеличават каталога си с талантливи, креативни и вдъхновяващи млади автори!
Разгледайте какво предлагат и ги покрепете!
www.musagena.com .
https://www.facebook.com/mussagena1/?modal=admin_todo_tour
https://www.instagram.com/musagena_books_art/

Клийн Мастърс 2016
Петя Тодорова и съпругът и разработват почистваща фирма във Варна, като подържат доста офиси и апартаменти като абонаментно почистване, но след пандемията, много от офисите са затворили врати, а хората се страхуват да ги пускат в домовете си.
Предлагат доста услуги в сферата на почистването като пране на мека мебел, почистване на твърди подови настилки, почистване на прозорци и много други (всички изброени в сайта). В момента са премахнали минималните поръчки, с което влизат в положение на всички, също така предоставят 20% отстъпка на почистване на жилища след ремонт.
Взели са всичи предпазни мерки з персонала си, с цел сигурност както за тях, така и за техните клиенти.
Надяваме се скоро всичко да бъде както преди!
Разгледайте услугите на Клийн Мастърс тук:
https://www.facebook.com/CleanMasters2016/
http://www.mstclean.com/?fbclid=IwAR06koeFYMYOmUihNUTUZm6br_fMoLp-EyE6RQn1H25qiq5QI6FX8kcCYH0

Artish DB – handmade craft
През есента на 2018г. Артиш ДБ започва да изработва комплекти за кръщенета, парти артикули и картонени торти. От скоро правят и гривни от полускъпоценни камъни.
Отново проблемът с извънредното положение намаля поръчките им, защото хората в момента не празнуват така, както преди.
Надяваме се, че скоро всичко ще какато преди и ще се радвате на нови и редовни клиенти, за да правите това, което най-добре умеете!
https://www.facebook.com/zvezdyhobbyart/
https://artish-db.com/?fbclid=IwAR1YYPun9LTlzZsqiFkyNbRTTdqmB-CEb0V_Zkp-Ou8wMBotPXOJUISNlIs

Visible Idea
Ваня Симонова ни писа, за да ни разкаже за един проект, който съществува, благодарение на нея (творческото вдъхновение) и на Анна (дизайнерът-експериментатор).
Проектът Visible Idei се състои в изграндането на Brand and Logo Design, като тяхната мисия е да помагат на фирми да изглеждат добре и тяхното послание да бъде видимо и достъпно за клиентите им.
Научете повече тук:  https://www.facebook.com/visible.idea/

Radi Technical Solutions
Писа ни Павел Димитров – собственик на фирма, занимаваща се с изработка на метални конструкции основно от алуминий.
Основен техен клиент е италианската фирма IDO LIGHT, която е световен лидер в коледните и празнични украси.
От две години обучават бъдещи заварчици.
Разгледайте facebook страницата им тук:
https://www.facebook.com/pg/raditechnicalsolutions/photos/?ref=page_internal

Sandwich Factory
Петър и дългогодипният му приятел Траян са създатели на едно уникално заведение за сандвичи. Преди почти 2 години са започнали да влагат изключително много амбиция, енергия и упорство, за да покажат на варненци, че има качествена „улична храна“. Споделят, че усмивката, топлото приятелско отношение и истинската храна ги отличават от всяко едно заведение за хапване на крак.
В момента работят с доставки от FoodPanda, TakeAway и FastFood, за да се нагодят към текущата ситуация. Ще си позволим да цитираме Петър, защото думите му са изключително на място!
„При Вас, Cherry by Mary, се усеща дълбок професионализъм, знания, опит и може би най-важното за едно заведение – отдаденост към създаването на качествени  продукти и поднесени с искрено добро отношение към всеки един клиент. Това е и нашата цел!“
Подкрепяме Sandwich Factory и ви призоваме следващия път да си поръчате от тях!

https://www.facebook.com/SandwichFactoryVarna/

Happy Feet
Валентина разказва за Happy Feet – магазин за детски обувки, отворил врати преди малко повече от половин година. Като майка на две деца (на 4г. и на 1г.) за Валентина е било предизвикателство да намира качествени обучки, които да са и красиви, удобни и на добри цени. Така започнала да внася марки, които са изпитани на децата, че отговарят на всички изисквания.
 Обувчици за весели крачета, можете да откриете на ул. Мир 3 (до кръстовището с ул. Студентска) или тук на страниката им във facebook: https://www.facebook.com/%D0%92%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8-
%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-Happy-feet-1575491672585651/


 
 С ръце и от сърце
Жени ни писа, за да ни сподели за една дама, която твори красоти с ръцете си и от сърцето си – Янка Андреева. Можете да разгледате всичките и творения в станичката и във facebook или да я посетите на място на бул. Приморски 137
https://www.facebook.com/NapravenoOtYana/