Блог

Печем с Cherry у Дома: Рецепта за Меденки

Меденките... ароматни, любими на всеки и традиционни за всеки празник, особено подходящи през най-уютните и топли зимни дни! 


Представяме нашите любими Чери меденки - приготвят се бързо и лесно, а необходимите продукти са вече в кухнята ви.


Традиционните меденки са с неясен произход - приготвят се в цяла Европа от векове, а рецептите са все различни и модифицирани от безброй семейства и предавани от поколение на поколение. Нашата версия е именно една от тези семейни рецепти, които Мери получава от своите роднини и която приготвя всяка зима. Споделяне я с вас и сме сигурни, че ще се хареса на всички у дома!

Необходими продукти: Всичко до тук се смесва в малка касерола и се пуска на бавен огън, докато сместа стане хомогенна. Част от кафявата захар не се разтваря, няма нужда. Охлажда се.  Когато първата смес е охладена, се добавят останалите съставки и се меси меко тесто. Покрива се с фолио и се оставя в хладилник за поне 30 минути. Оформят се малки еднакви топчета с размера на бонбон и се подреждат на разстояние в тава, застлана с хартия за печене. 
Пекат се на предварително загрята фурна на 180 градуса около 8-10 минути. Краищата им трябва да са стегнали, а вътрешността да е мека. Не се смущавайте, че вътрешната част потъва при допир - не са недоизпечени и ще се втвърдят при изстиването. 
По желание, след като изстинат, можете да ги слепите с конфитюр или да потопите в шоколад.

Пожелаваме ви споделени и щастливи празнични дни и да ви е сладко!