Блог

Коя е Мери?

Коя е Мери?

Ако и Вие сте се питали коя е Мери, кой стои зад сладките Черешки и кой прави сладките неща в уютното десертно ателие, днес ще ви разкажем.

Мери всъщност е Мария. Мария, която в свободното си време бърка шоколадов крем и пече маслени блатове. Мария, която успя да превърне хобито си в професия и както самата тя казва „няма нито един работен ден“.
Мария е започнала да прави десерти за приятелите си, които заради сладките, неведнъж са пропускали дори основното ястие.
Един ден, за рождения ден на свой приятел, Мери решила да измисли торта само с Шоколад. Шоколадови блатове, Шоколадов крем, залята с течен шоколад и украсена с всевъзможни шоколадови лакомства. Докато мислили име на тортата са минали през Шоко World, Шоколина и т.н., а това е историята за днешната торта Шоколандия, която се е родила дори преди Cherry by Mary.

Парадоксално на очакванията, любимите плодове на Мери са малини, а не череши. Седейки и мислейки име за вече съществуващата мечта за десертно ателие, първите варианти са били „Raspberry“, „Berry by Mary“, „Разбери-Мери“, но някак никой от вариантите не е имал „О, да!“ ефекта, който е търсила Мария. Няколко дни по-късно, нейна добра приятелка се връща от чужбина с подаръче за Мери – престилка, щампована с големи червени череши. С ентусиазъм Мария извикала „Ами да, CHERRY BY MARY”. Щастлива, че е получила знак от съдбата, убедена за името на мечтата си, Мария нямала търпение да се похвали на всички и носила навсякъде своята престилка-знак, за да разказва как всъщност е дошла и идеята й. След като изслушали въодушевената история на Мими, учудени и изненадани, слушателите внимателно казали „…но, Мими, престилката е с ябълки?!“ … и да, престилката е била с ябълки. Но грешката всъщност е била вярна и винаги ще бъде „Черешката на тортата“.
Няколко години по-късно имаме честта да Ви посрещаме всеки ден с ароматно кафе и изключителни десерти в едно Черешово десертно ателие.

А това е Мери.